Over Maurice

Ik ben geboren te Eindhoven in 1979 en werk als schrijver, journalist en scenarist.

‘Lichtstadfamilie’

Samen met beeldend kunstenaar Matijs van de Kerkhof werk ik aan de op historische gebeurtenissen geïnspireerde graphic novel-trilogie Lichtstadfamilie: Een Eindhovense kroniek. Matijs verzorgt het beeld, ik het scenario. Het eerste deel van de trilogie, Kameraden, is een geschiedenis over carnavalisten en maoïsten in het Eindhoven van de zeventiger jaren. Dit album werd in februari 2021 uitgebracht door Uitgeverij ISVW. De volgende twee delen, ‘Verboden stad’ en ‘Eclips’, verschijnen in respectievelijk 2023 en 2025.

Journalist

Voor Trouw ben ik naast recensent van filosofische boeken tevens ‘coach’ van het Filosofisch Elftal. In deze tweewekelijkse rubriek leveren twee denkers uit een poule van elf commentaar op een brandende actuele kwestie.

Enkele van mijn artikelen zijn verschenen in het boek Durf te twijfelen, een door Lemniscaat uitgegeven bundel over filosofische scepsis.

Ook voor Filosofie Magazine schrijf ik met regelmaat over wijsgerige onderwerpen: interviews, essays en achtergronden. Ontwikkelingen op het snijvlak van filosofie, politiek en techniek hebben mijn speciale belangstelling.

Redacteur en copywriter

Daarnaast ben ik actief als hoofd- en eindredacteur: voor het Domein voor Kunstkritiek redigeerde ik een blog over het Indian Film Festival The Hague. Tevens heb ik op freelance-basis gewerkt als copywriter voor verschillende organisaties, zoals Philips Healthcare, Doxis Informatiemanagers, Stichting Agora voor bijzonder primair onderwijs en het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs in de Zaanstreek.

Dante Land

Samen met schrijver en kunstenaar Marc van Dijk, één van de initiatiefnemers van art space Paleis van Mieris, cureerde ik in 2017 Dante Land, een themapark rond Dante en de Goddelijke Komedie in een voormalig Rijksmuseum-depot in Amsterdam Zuid.

Foto: Jan-Willem de Blok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *