Lancering website ‘Lichtstadfamilie I: Kameraden’

Eind 2020 verschijnt ‘Lichtstadfamilie I: Kameraden’ bij Uitgeverij ISVW, getekend door Matijs van de Kerkhof en geschreven door yours truly. Klik hier voor de fonkelnieuwe website, waarop de komende maanden voorproefjes en nieuws-updates zullen verschijnen.

Als lid van de maoïstische actiegroep Rode Jeugd komt Frans Hultermans (20) in opstand tegen de gevestigde orde. Het wereldwijde kapitalisme moet omver worden geworpen, te beginnen bij het Philips-concern, op een steenworp afstand van Frans’ ouderlijk huis.

Revolutionair Frans staat lijnrecht tegenover zijn vader, de gezagsgetrouwe, aan carnaval verslaafde glasblazer Peer. ‘Wil je drie dagen per jaar gelijkheid?’ vraagt Frans aan Peer, ‘of wil je het 365 dagen per jaar?’

Een door Frans gepleegde bomaanslag dreigt de familie Hultermans uit elkaar te scheuren. Binnen de Rode Jeugd woekeren verraad en paranoia. Kiest Frans voor de revolutie, of zoekt hij de weg terug naar huis?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.