Interviews Eindhovens Film Festival

Filmfeestje dit weekend in de Eindhovense bioscoop Natlab! Tussen 9 en 11 december interview ik verschillende filmmakers en leid ik Q&A’s op het Eindhovens Film Festival. Het is alweer de zesde editie van dit snel groeiende festival, dat een steun in de rug wil zijn voor onafhankelijke filmmakers. En een eerbetoon aan moedige makers met een vrije geest.

Aanjager van het EFF is Ramon Etman van BROET, het filmplatform voor de regio Eindhoven. Voor BROET leidde ik eerder dit jaar al gesprekken met Frank Lammers, Mike Weerts en Denvis Grotenhuis over Lammers’ regiedebuut Of ik gek ben (zie boven); en met regisseur André van Duren over zijn film De Helleveeg (zie onder).

Dit weekend spreek ik onder andere met Malu Janssen over haar NFTVA-afstudeerfilm Eigen, een zeer precies geobserveerd relaas over een eeneiige tweeling op retraite; met Tjacolien Wiersma over haar religieus getinte, poëtische short Narthex, vertoond met – en dat is een zeldzaamheid – een verticaal kader; met Joris Weerts over zijn HKU-afstudeerfilm Molotov Man, waarin dit explosieve incident rond een man uit het Limburgse Haelen wordt gedramatiseerd; met Danny Hiller over zijn speelfilm Out of Innocence, een waargebeurd verhaal over een vrouw die in het Ierland van 1984 werd beschuldigd van moord op haar pasgeboren kind; en met Maxime-Claude L’Écuyer over zijn lyrische, Tarkovski-achtige kortfilm Zsofika, waarin een bejaarde, door oorlog getraumatiseerde man de plek kiest waar hij zijn laatste adem uit wil blazen.

Film is dead? Long live film!

andre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *